Mensen met diabetes worden dagelijks geconfronteerd met allerlei beslissingen die een invloed hebben op ziekte. En dat blijft levenslang zo. Gelukkig weten we al veel over diabetes en is het steeds beter te behandelen. Als diabeteseducatoren werken we nauw samen met de huisdokter en de specialist of endocrinoloog. We zijn goed op de hoogte van de situatie om de best mogelijke zorgen te kunnen verlenen. Een goede communicatie en correcte opvolging maakt voor de diabetespatiënt goed mogelijk om toch een normaal leven te leiden.
Waar wordt de diabeteseducatie gegeven?
Diabeteseducatie wordt meestal bij de meestal in de praktijk gegeven, maar indien de patiënt zich niets kan verplaatsen voorzien we de educatie ook aan huis. We overlopen de medicatie, leren de patiënt omgaan met de bloedglucosemeter en bijhorend dagboekje en indien nodig wordt aangeleerd hoe zelf insulinespuiten toe te dienen.
Preventieve diabeteseducatie
Veel mensen staan er niet bij stil maar diabetes of de suikerziekte is helemaal niet zo zeldzaam. Met een overvloed aan suiker in onze dagdagelijkse gewoontes zijn er reeds 1 miljoen mensen met diabetes in België, en het aantal blijft sterk toenemen.
Dankzij een preventieve educatie kunnen we complicaties voorkomen of beperken! Neem contact op voor meer info.
Voordelen voor mensen met een zorgtrajectcontract diabetes type 2
- Er wordt zorgplan op maat gemaakt van uw behoefte. In samenspraak met de huisarts, specialist en diabeteseducator.
- Dokters en specialisten rekenen geen remgelden meer aan voor het onderzoek, behandeling en opvolging van de ziekte.
- In het kader van het zorgtraject krijgt u ieder jaar 2 sessies van een half uur bij de diëtist en podoloog terugbetaald.
- U hoeft zich ook geen zorgen te maken over de rekening. Wij vorderen de betaling altijd rechtstreeks van de mutualiteit.